Kc NOna

Where:
Begijnenstraat 19-21
2800
Mechelen
Belgium
Description: 
Missie

NONA is een gastvrij huis met vele mentale en fysieke kamers, voor een avontuurlijk publiek en weerbarstige artiesten.
NONA is een kunstencentrum, waar allerhande ontmoetingen en confrontaties tussen mensen centraal staan.
NONA bouwt bruggen. Tussen bezoekers en artiesten, het lokale en het internationale, kunst en onderwijs.
NONA zoekt naar het ‘populaire’, het kwalitatief aantrekkelijke spanningsveld tussen het elitaire en het populistische.
NONA bundelt krachten.
NONA is de vonk, de motor én de katalysator in het proces van actieve, intense interactie tussen Maker(s), Medium, Mens(en) en Maatschappij.

NONA is een kunstencentrum en dé plek in hartje Mechelen waar mensen elkaar ontmoeten en ervaringen delen en tevens een artistieke hotspot waar avonturiers en fijnproevers hun gading vinden.
Een gedreven ploeg van 6 medewerkers presenteert in NONA theater, dans, jazz, debat en film. Ieder seizoen opnieuw toont NONA een selectie van de meest relevante en markante kunst uit Vlaanderen en Nederland. Ook internationale buitenbeentjes passeren regelmatig de revue.

NONA werkt sinds enkele jaren, in diverse partnerships, aan eigen producties en formats. De revue Stronk(link is external), het eindejaarsspektakel Apocalypso (2012) en Colossus(link is external) (2014), debattenreeks Standpunt, socio-artistiek locatietheater Bec de Gaz, de kameropera Elle est moi und töte mich, BRAND, new jazz festival zijn maar enkele voorbeelden van realisaties die telkens op veel bijval van het publiek konden rekenen.

NONA investeert voornamelijk in jonge artiesten zoals o.a. in het Ritsen Verplicht traject.

Naast omkadering en stimulering van kunstenaars en hun producties, wil NONA zorgen voor de nodige zuurstof voor elke stadsbewoner.
Daar waar mensen uit veel verschillende achtergronden en disciplines samen zijn, ontstaan en groeien nieuwe ideeën en initiatieven.
Omdat samen denken en werken net is wat een samenleving nodig heeft. Zuurstof voor evolutie, groei, ontwikkeling, innovatie en duurzaam leven met elkaar in de stad.